De 5 voordelen van het inkopen van ethische kinderkleding

Foto: Violeta Konstantinova Stoyanova

Er zijn veel voordelen aan het kopen van ethische kinderkleding en we zijn er trots op dat we die weg hebben gekozen, uit ecologische overtuigingen maar ook om maximaal comfort te garanderen. Dus zonder verder oponthoud, hier zijn onze top 5 redenen waarom ethisch kopen een goede keuze is.

1. Biologisch katoen vermindert het risico op huidirritatie

Stoffen van synthetische vezels zijn over het algemeen een populaire keuze voor babykleding, maar deze kunnen chemicaliën bevatten, zoals pesticiden, insecticiden of zelfs plastic. Al deze stoffen kunnen de babyhuid irriteren, vooral omdat de babyhuid erg poreus is en daarom alle producten opneemt die ermee in contact komen. Daarom is het noodzakelijk om kleding te kiezen die is ontworpen met hoogwaardige materialen, met name biologisch katoen, voor uw kind. Daarnaast staat biologisch katoen bekend als veel zachter dan conventioneel katoen omdat het een dikkere vezel heeft. Biologisch katoen wordt ook beschouwd als een hypoallergeen materiaal, wat betekent dat het geen allergieën veroorzaakt. Daarom vermindert het de kans op huidreacties, zoals eczeem en jeuk.

2. Een positieve impact op het milieu

Als u uw ecologische voetafdruk op het milieu wilt verkleinen, is het gebruik van biologisch katoen voor uw kind belangrijk. Het is essentieel om die stap te zetten, zowel voor jou als voor het milieu! Wist je dat de productie van klassieke katoenen kleding de op één na meest vervuilende industrie ter wereld is? Dit vertegenwoordigt 50% van de textielproductie in de wereld vanwege de gebruikte chemicaliën. Het telen van biologisch katoen is minder schadelijk voor de natuur. Met dit materiaal kunnen boeren natuurlijke methoden en praktijken gebruiken. Ze behandelen geen van hun plantages met chemicaliën. Het is een pluspunt voor de babyhuid, maar het tast ook het bestaande ecosysteem in de biologische katoenvelden niet aan. Kiezen voor biologisch katoen in je dagelijkse leven geeft je het prettige gevoel dienstbaar te zijn aan je medemens en de natuur.

Foto: Valerie Conway

3. Biologisch katoen: een comfortabelere stof voor baby's

Hoewel de babyhuid wordt beschermd dankzij de zachtheid en kwaliteit van biologisch katoen, zal dit materiaal ervoor zorgen dat uw kind zich comfortabeler voelt in zijn bewegingen. Biologisch katoen laat vocht ontsnappen en laat de huid ademen. Je baby heeft minder kans om oververhit te raken en te zweten. Bovendien kunt u met de aankoop van kleding van biologisch katoen geld besparen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van twee soorten stoffen voor elk seizoen. Deze vezel houdt je baby zowel warm als koel tijdens hoge temperaturen.

4. Biologische babykleding is een goede investering

Toegegeven, het kopen van babykleding van biologisch katoen kan duurder zijn. Daarom houden de kosten van biologische producten mensen soms tegen. Wist je echter dat het kopen van deze kleding op de lange termijn goedkoper is? Dit komt voornamelijk door het gebruik van schadelijke chemicaliën in het productieproces van conventionele kleding en waarom kleding van biologisch katoen uiteindelijk veel duurzamer is dan traditioneel katoen. Ze kunnen zelfs tien keer langer worden gewassen dan hun conventionele tegenhangers voordat het materiaal begint te verslechteren, wat betekent dat ze minder hoeven te worden vervangen. Omdat biologische katoenvezels sterker en duurzamer zijn, gaan de kleding, dekens en beddengoed van je baby langer mee, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.

5. De mensen die ervoor zorgen dat de kleding ertoe doet

Naar schatting lijden 77 miljoen landarbeiders elk jaar aan vergiftiging door pesticiden die conventioneel katoen verbouwen. Door milieuvriendelijke kleding te kopen, kunnen we er zeker van zijn dat de makers niet worden blootgesteld aan giftige chemicaliën die schadelijk zijn voor hen en hun gezinnen. Wist je dat we in 2019 zonnepanelen hebben geïnstalleerd in onze kleine fabriek in India als een volgende stap om klimaatneutraal te worden? Met trots kunnen we zeggen dat we nu onze eigen 100% schone en hernieuwbare energie produceren en gebruiken!

Heeft ons artikel over ethische kinderkleding en de voordelen ervan u overtuigd? We raden je aan om naar onze Store Finder te gaan, je favoriete Maxomorra-wederverkoper te vinden en meer te ontdekken over onze artikelen die zijn ontworpen in GOTS-gecertificeerd biologisch katoen!

Maxomorra

We love fun prints and the environment!

Maxomorra is a GOTS certified Swedish brand that makes colourful clothing for little humans and curious adventurers.

https://www.maxomorra.com
Vorige
Vorige

Wat gebeurt er met de overtollige Maxomorra-kleding?