Marketing & events


Marketing is een belangrijk onderdeel van elke merkstrategie. Wij kunnen de marketingstrategie van onze merken op lokaal niveau uitrollen, afgesteld op de cultuur en gebruiken. We sturen PR bureaus aan en we realiseren per land of regio een no-nonsense Social Media aanpak. Op aanvraag verzorgen we evenementen, zoals cliënt events of de lancering van een nieuw product.

 

B2BEVENTS

B2Cevents

photo2

photo2

photo2

B2B events: Showrooms

Naast dat je het gehele seizoen bij ons in Amsterdam langs kan komen om de laatste collecties te bekijken, kan dat nu ook tijdens de showroomtour die Björn in 2016 lanceert. De events vinden plaats in Amsterdam, Gent, Bristol en Manchester. Niet alleen vind je op deze events de merken van Björn, ook tref je een mooie mix van populaire en duurzame merken aan. Een mini-beurs op mooie locaties waar je getrakteerd wordt op gratis lunch en er zelfs aan vermaak voor de kinderen is gedacht.

Je kan je als merk ook aanmelden voor de showroomtour in één of meerdere landen. Om je aan te melden kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.

970099_598714653485193_673314941_n

B2C events: Fandagen

Wist je dat je een ervaring in 90% van de gevallen herinnert, in vergelijking tot 10% als je iets alleen leest? De beleving van een product wordt vaak langer meegedragen dan het daadwerkelijke product zelf. Björn Agency organiseert daarom onder andere fandagen voor onze merken om de merkbeleving te intensiveren.

Voor Maxomorra hebben we in het najaar van 2015 een fandag georganiseerd in België op de Petit Bazaar. Onderdelen op de fandag waren een quiz, goodiebags, een knutselhoek en ballonnen voor kinderen en uitgebreide achtergrondinformatie over het merk. Met zo’n 1500 bezoekers (exclusief kinderen), waarvan de gemiddelde bezoeker zo’n 10 minuten in onze stand bleef, achtte wij dit een waardevolle beleving van en voor het kledingmerk. We kunnen ook evenementen organiseren voor productpresentaties of de lancering van een nieuwe collectie.

 

 

fandag

Social Media

Social Media is niet meer weg te denken, zoveel is duidelijk. Maar hoe speel je daar als internationaal modemerk nu op in? In samenwerking met de merken vertalen wij de algemene marketingstrategie voor bijvoorbeeld Facebook op nationaal niveau. We beheren voor elk land een eigen fanpage met relevante content. Hier delen we niet alleen nieuws, maar brengen we de fans ook in contact met onze retailers. Bovendien brengen we nieuwe producten onder de aandacht waardoor we de reacties per land kunnen meten.

 

 

Public Relations

De PR strategie van onze klanten voeren we deels zelf uit, we versturen onder meer maandelijks persberichten aan relevante vakbladen en fora met nieuws over onze klanten. Ook organiseren we jaarlijks een fandag voor consumenten. Daarnaast besteden we een deel uit aan een PR bureau. Een goed PR bureau kan veel publiciteit genereren in de media voor een fractie van de prijs van een advertentie. In Nederland werken wij met de X-factor. Een kleine greep uit de publicaties.

Films en Animaties

De moderne communicatie werkt veel met beeld en beeldvorming. Animaties en filmpjes zijn steeds belangrijker in het publieke domein en werken goed om snel en duidelijk een boodschap over te brengen. Wij werken met een aantal partners op dit gebied, waaronder Harde K en TTWWOO Agency, die dit bijzonder goed kunnen. In samenwerking met Björn Agency maken zij filmpjes op maat vertaald voor welk land dan ook.