Björn Agency: keeping it simple!


De weg van kledingstuk naar ontwerp tot uiteindelijke verkoop in de winkel, loopt langs vele schakels. Björn Agency faciliteert als agentschap het traject van kledingmerk naar retailer. Wij leveren véél meer service dan onze concurenten voor een scherpere prijs. Én we leveren deze service in meerdere landen tegelijk. Dat is de Björn Way!

voor merken

voor winkels

KERNWAARDEN

TEAM ZW

partners

Wat Björn Agency doet voor merken

Klantenservice

We behandelen alle operationele vragen van winkels die kleding inkopen. We maken gebruik van ons eigen moderne customer support center. Naast de afhandeling van klantenvragen maken we analyses van veel voorkomende issues die we terugkoppelen, zodat we samen door kunnen groeien.

Marketing en evenementen

Wij kunnen de marketingstrategie van het merk op lokaal niveau uitrollen, afgestemd op de cultuur en gebruiken. We sturen PR bureaus aan en we realiseren per land een no-nonsense Social Media aanpak. Op aanvraag verzorgen we evenementen, zoals fandagen of de lancering van een nieuw product. Lees meer.

Sales support

Björn Agency verzorgt de verkoop richting winkels en warenhuizen. In elk land hebben we een lokaal salesteam.  Om het verkoopproces niet moeilijker te maken dan het is bieden we het innovatieve ordermanagement JoorAccess aan, deze minimaliseert de rompslomp voor merk en winkel.


.

Meerdere landen, één oplossing

Het Björn Agency concept is nu succesvol in 6 landen, en we zullen in 2016 naar 10 landen uitbreiden.  De noodzaak om voor elk land een aparte agency of distributie te vinden vervalt, uitbreiden naar nieuwe gebieden was nog nooit zo gemakkelijk. De Björn service aangepast op de lokale cultuur en dat tegen een competitief tarief!

Collectie bekijken

Naast de traditionele methoden om sample collecties onder de aandacht te brengen (showrooms & beurzen) heeft Björn Agency een geheel nieuw concept bedacht: de BjörnBox. Wij sturen al twee jaar de mobiele showroom van winkel naar winkel en mét succes! Lees meer.

Marktonderzoek

Bij Björn Agency gaan we niet over één nacht ijs. Na elk verkoopseizoen voeren we per land een uitgebreid onderzoek uit onder de retailers.  Deze informatie delen we met de kledingmerken; op deze manier kunnen we terugkoppelen wat werkt en wat beter kan. Zoals Neil Armstrong al zei: “research is creating new knowledge”.

Wat Björn Agency doet voor winkels

Klantenservice

Snelle en effectieve klantenservice is essentieel. Om dit te garanderen werken we met een Service Level Agreement (SLA) waarin we duidelijk afspraken beschrijven met het kledingmerk. Dit geeft veel zekerheid. Daarnaast staat ons customer support center altijd voor je paraat.

Sales Support

Inkopen wordt weer leuk! Vaak is het inkoopproces van kleding voor retailers een tijdrovende opgave. Björn Agency ondersteunt je in het hele proces en neemt daarmee een hoop werk uit handen. Wij werken met B2B partners als JOOR en NuOrder. Deze verkoop platforms automatiseren een groot deel van het orderproces. Bestellen gebeurt online en real-time, en historische informatie is altijd beschikbaar.

Collectie bekijken

De wereld digitaliseert snel, maar voor je een nieuwe collectie inkoopt wil je deze toch kunnen bekijken en voelen. Björn heeft – naast de optie showroom en beurzen – twee nieuwe opties ontwikkeld: (1) de BjörnBox: een mini-showroom in een doos die we bij jou laten bezorgen en (2) pop-up showrooms door het hele land.

 

Netwerk aan duurzame merken

Wij specialiseren ons in de verkoop van kledingmerken die duurzame productie nastreven. Dat is een onderdeel van de missie van Björn Agency. Wij kijken zorgvuldig naar de CSR van onze merken waardoor je als winkel toegang krijgt tot een netwerk aan kledingmerken die gegarandeerd een duurzaam profiel hebben.

Waar Björn Agency voor staat

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderdeel van de missie van Björn Agency. Dit maken wij waar door exclusief te werken met kledingmerken en partners die duurzaamheid in hun strategie hebben opgenomen. We valideren dat door te kijken naar de werkwijzen en certificaten. We hebben een tool ontwikkeld om de verschillende certificaten op waarde te kunnen schatten. Lees meer.

Innovatie

Björn Agency heeft een aantal belangrijke innovaties gecombineerd om snelle vooruitgang voor internationale modemerken mogelijk te maken. De  twee meest vooraanstaande innovaties voor 2016: de BjörnBox© én agentschap services tot in maximaal 6 landen tegelijk. Lees meer.

Transparantie

In onze communicatie naar partners, retailers en kledingmerken communiceren we onze agenda en verwachtingen om onduidelijkheden en gedoe te voorkomen. Wij houden vast aan transparantie op de korte termijn omdat we geloven in de positieve effecten die dit heeft op de lange termijn.

Betrouwbaarheid

Doen wat je zegt, en zeggen wat je doet. Zo simpel is het volgens ons.  Wij spreken graag van tevoren precies af welke diensten we gaan leveren in een service level agreement. Dat betekent niet dat er nooit een koerswijziging plaatsvindt. Het betekent volgens ons dat je duidelijk bent, zodat je samen gestelde doelen kan halen.

Wat onze klanten over ons zeggen


Onze Partners

607864d993048af0efea3496fa8d9d89

Untitled-6

HUB

sustainable_apparel_coalition

European_Commission.svg

Het Björn team

Werken bij Björn Agency


We hebben twee stageplekken beschikbaar, een stage marketing en een stage international sales. Wil je daarvoor in aanmerking komen? Stuur een bericht en relevante informatie naar frans@bjornagency.com of lees meer over werken bij Björn Agency.

Voor de invulling van de stageplekken werken wij samen met Stageplaza, waar je ons actuele stage aanbod kunt vinden.