Maxomorra kinderkleding


Maxomorra komt vier keer per jaar uit met een nieuwe collectie en is herkenbaar aan de retro-prints die op de mooi afgewerkte kleding prijken. Het Maxomorra concept is eenvoudig – elk seizoen worden twaalf prints ontworpen, die op verschillende modellen worden geprint. Door dit principe zijn er elke seizoen meer dan 400 verschillende stijlen. En dat het gehele jaar door.  Meld je aan als Maxomorra dealer en plaats vrijblijvend een eerste bestelling zonder minimum orderwaarde!

Veelgestelde vragen


Hoe word je Maxomorra dealer?

Leuk dat je Maxomorra kleding wilt gaan verkopen! We vragen je om je aan te melden zodat we je aanvraag in behandeling kunnen nemen. Aan de hand van het registratieformulier wordt het voor Maxomorra inzichtelijk waar je je winkel wilt openen. Dat is belangrijk zodat de dealers die worden toegelaten een goede kans hebben op succes.  

Wat zijn de bestelvoorwaarden? Wanneer worden de Maxomorra collecties geleverd?

Maxomorra produceert 4 collecties per jaar (lente/zomer/herfst/winter) en levert deze in twee losse delen per collectie.  In het uitgebreide overzicht met alle order- en lever data vindt je de precieze data en voorwaarden.

Hoe duurzaam is de kleding van Maxomorra?

Maxomorra werkt voor de meeste van haar producten met het G.O.T.S. certificaat. Dit strenge certificaat garandeert dat de gebruikte katoen en overige grondstoffen duurzaam zijn verbouwd (zonder schadelijke pesticiden e.d.). Daarnaast worden er aan houders van het G.O.T.S. certificaat strengen eisen gesteld aan de arbeidsomstandigheden en checkt zij deze ter plaatste in de fabriek. Je kunt de database van G.O.T.S. zelf raadplegen.

Waar komt Maxomorra vandaan? 

Maxomorra is een Zweeds merk, in 2008 opgericht door opgericht door Johan Ström. Zijn doel was om een leuke, lekkerzittende en duurzame kledinglijn op te zetten. "voor leuke en verantwoord geproduceerde kleding hoeft niet persé de hoofdprijs te worden betaald" vond Ström. 20 collecties later bewijst hij zijn gelijk, Maxomorra wordt in meer dan 30 landen verkocht. De alsmaar groeiende populariteit laat zien dat er vraag is naar ecologische en hippe kinderkleding tegen een betaalbare prijs. Meer informatie lees je op de website van Maxomorra.

Hoe kun je de collecties van Maxomorra bekijken?

Elk half jaar komen de nieuwe collecties van Maxomorra uit. Rond januari de voorjaars- en de zomercollectie en in augustus de herfst- en wintercollectie. Deze zijn te zien in onze showroom in Amsterdam, maar ook tijdens de showroomtour  met pop-up showrooms in Amsterdam, Gent, Bristol en Manchester. We bieden we ook de mogelijkheid om de BjörnBox© te bestellen, een mobiele showroom die kan worden aangevraagd. Alle mogelijkheden vind je op de pagina Collecties bekijken.

Waar vind ik een winkeloverzicht of een Storefinder van Maxomorra?

Op de Maxomorra website vind je een store finder van de landen en winkels waar Maxomorra wordt verkocht.

Maxomorra en duurzaamheid


Sinds 2013 is Maxomorra de trotse drager van het GOTS certificaat. Trots omdat dit keurmerk zeer streng is en aan nog geen handvol kinderkledingmerken in Europa is uitgereikt! Organic wordt vaak geassocieerd met een hoger prijskaartje, maar Maxomorra neemt op dat gebied eveneens het voortouw. Het prijsniveau van de gehele kledinglijn ligt steevast onder die van concurrentie in het middensegment.

Maxomorra profileert zich niet als ECO, dat is voor hen slechts een voorwaarde. De voornaamste reden voor de opmars van het Zweedse kledingmerk in Nederland en België ligt meer voor de hand: vrolijke, sterke en kleurrijke retro designs met functioneel ontwerp.

GOTS2