To do & Not to do – zo werk je efficiënt

April 1, 2016 | 0 Comments | Uncategorized

Bij Björn gebruiken we meerdere manieren om steeds efficiënter te werken zodat we ons op andere dingen kunnen focussen. Veel van onze ideeën en inspiraties komen uit het boek van Timothy Ferris: Een werkweek van 4 uur. We delen graag een paar van zijn tips met jullie!

Wellicht heb je al een ‘To do’-lijst, maar wij laten je graag kennis maken met de ‘Not to do’-lijst. Hiermee leer je om te focussen op de belangrijke taken van je werkdag.

  • Begin en eindig je dag NIET met het lezen en beantwoorden van emails. Controleer je mailbox pas vanaf 10 uur, zodat je je tot die tijd kunt focussen op je To Do’s.
  • Houd je emails niet de gehele dag in de gaten. Dit om te voorkomen dat je continu tijd en focus verliest aan je mailbox. Plan het controleren van je mailbox en stop wanneer je klaar bent.
  • Doe geen dingen als je niet weet waarom je ze doet. Ga geen vergadering in zonder agenda en maak geen telefoontjes zonder doel. Ga je winkel pas herinrichten als je weet welk resultaat je wil neerzetten. Doe dingen pas als je weet dat ze kunnen bijdragen aan het realiseren van jouw doel.
  • Stel niet uit. We weten dat het lastig kan zijn, maar om iets te bereiken moet je er eerst écht voor gaan zitten.
  • Voorkom dat je werk je vrije tijd opslokt. Bescherm je privéleven en probeer je werk beperkt te houden tot je werkuren. Dit lijkt heel moeilijk, zeker als je je eigen bedrijf hebt. Maar wanneer je werkt wanneer je hoort te werken en vrij bent in je vrije tijd, zal je uiteindelijk efficiënter kunnen werken.

Natuurlijk is de ‘To do’-lijst ook belangrijk en met deze tips kan je jouw lijstjes verbeteren en nog meer plezier krijgen in je werk:

  • Bekijk je lijst. Welk puntje staat er al heel lang op? En waarom? Misschien is het geen noodzakelijke taak of heb je hulp van iemand nodig om deze af te ronden.
  • Zet je vraagtekens bij de taken. Elke keer dat je je werk onderbreekt of verandert van taak, stel je zelf dan de volgende vraag: Is dit iets wat ik echt moet doen?
  • Wat zijn de pijnpunten? Welke taken op je lijst veroorzaken frustratie en verveling? Komt deze taak steeds terug, bedenk dan een strategie om het volbrengen van de taak gemakkelijker te maken. Misschien is er iemand anders die je kan helpen.
  • Herken de 5 meest tijdrovende taken. Bekijk hoeveel tijd je kwijt bent aan bepaalde taken en bepaal of de taken die tijd waard zijn. Misschien besteed je veel meer tijd dan je denkt aan bepaalde taken, zoals het plaatsen van een order.
  • Herken de 5 leukste taken. Waar heb jij zin in als je begint met werken? De dingen waar je plezier in hebt, ben je vaak ook het beste en meest efficiënt in.

Door middel van deze punten kan je je ‘To do’-lijst en projecten opnieuw bekijken. Wat is haalbaar voor jou en waar heb je hulp bij nodig? Wat gaat goed en waar zitten je verbeterpunten?  Op lang termijn kunnen deze punten je helpen om tijd en moeite te besparen en je werk nog leuker te maken!

 

Comments are closed.