Stenen winkels blijven bestaan!

September 30, 2015 | 0 Comments | Uncategorized

De opmars van webwinkels betekent niet einde verhaal voor stenen winkels, blijkt uit een onderzoek van ABN Amro. 60% van de consumenten bezoekt in 2015 evenveel fysieke modewinkels als in 2014. Er liggen dus nog genoeg kansen voor de traditionele winkels! Maar deze winkels moeten zich dan wel blijven vernieuwen en met efficiency, experience en/of expertise extra waarde blijven toevoegen. Efficiency houdt in dat een winkel snelheid en zekerheid creëert voor de consument door op de juiste tijden open te zijn op een juiste locatie met de gewilde items op voorraad. Wat hierin juist is hangt volledig af van de doelgroep. De stenen winkel zal ook voor een bepaalde beleving moeten zorgen waarbij de klant een prettig bezoek beleeft en alle ruimte heeft om de kleding te passen, testen en aanraken. Als laatste is expertise een essentieel focuspunt voor de traditionele. De kennis en het specialisme van de winkeliers helpen de klant namelijk om een betere keuze te maken.

In de modewereld levert beleving de meeste waarde. Op deze manier kan een klant overtuigd raken van het juiste product én merk. ABN Amro noemt deze waardevolle eigenschap voor stenen winkels touch and feel. In de mode bepaalt deze eigenschap 40% van de waarde van een bepaalde winkel. Direct kopen en meenemen is ook enorm belangrijk (21%), dit zie je voornamelijk terug in de efficiency van een winkel. Omdat kinderkleding vaak als cadeau wordt gekocht, is deze eigenschap voor ons zeer waardevol.

Bron:  ABN Amro, Consument van de toekomst komt nog altijd naar de winkel, 2015 (https://insights.abnamro.nl/consument-van-de-toekomst-komt-naar-de-winkel/)

Comments are closed.